Balletstudio Stella van Wanrooij

Balletstudio

Lesvormen

Lesvormen

Kinderballet

Kinderballet (pre-klassiek) wordt gegeven aan kinderen vanaf vier jaar. Spelenderwijs maakt uw kind kennis met lichamelijke, muzikale en ruimtelijke mogelijkheden. De aandacht concentreert zich op lichaamshouding, affectie met muziek en fantasie.

Deze basis is het voorportaal naar klassiek ballet.

Lesvormen

Klassiek ballet

De basis voor alle verder dansontwikkelingen is het klassiek ballet. Met de leerlingen wordt gewerkt aan het verfijnen van de beweging, coördinatie, dans-gevoel en een betere beheersing van het lichaam. Door het stimuleren van een goede mentaliteit is klassiek ballet, esthetisch gezien, als dansvak de mooiste uitdaging. Vanaf 9 jaar.

Lesvormen

Moderne dans

Bij de moderne dans, die ongeveer een eeuw geleden ontstond, dient het lichaam als expressie- en communicatiemiddel. De emoties zijn bepalend voor de wijze waarop het spierenstelsel wordt getraind. Moderne dans is een radicaal anders dan klassiek ballet. De moderne danser staat met beide voeten stevig op de grond en gebruikt alledaagse bewegingen in plaats van vaste bewegingsvormen.

Lesvormen

Combinatieles

De combinatieles is een anderhalf durende les die onderverdeeld is in drie kwartier klassiek balllet gevolgd door drie kwartier jazzballet. Zo komen beide technieken in één les aan bod. Voor het volgen van de combinatieles is een basis klassiek ballet een vereiste. Vanaf 10 jaar.

Lesvormen

Jazzballet

Jazz is ontstaan uit verschillende culturen, waarbij invloeden constant geïntegreerd worden. In de lessen komt dit tot uiting in de diverse stijlen en technieken. De les begint met een warming up voor alle spier-groepen (verstering en lenigheid), gevolgd door coôrdinatie-en techniekoefeningen en wordt afgesloten meat een danscombinatie. Vanaf 10 jaar.

Lesvormen

Spitzenles

Om te mogen (kunnen) dansen op spitzen is het belangrijk dat je sowieso minimaal vier jaar achter elkaar klassiek ballet hebt gevolgd. Tevens wordt er individueel gekeken naar de kracht in je voeten, enkels, knieën en rug.  Spitzenles vergt namelijk veel van gewrichten en gewrichtsbanden. Het leren dansen op spitzen is dan ook altijd onder begeleiding van een bevoegde dansdocent.

Lesvormen

Streetdance for kids

Natuurlijk houden ook kids van dansen en muziek. Sinds zeven jaar traint er wekelijks een groep kids streetdance. Vanaf 8 jaar.

Lesvormen

Streetdance

Streetdance is een manier van dansen die voor iedereen toegankelijk is. De trendy technieken: funk, hip-hop, breakdance zijn duidelijk aanwezig. De lessen hebben veel weg van een videoclip omdat er volop en veel gedanst wordt. De snelheid speelt een belangrijke rol, omdat de muziek vaak in dubbel tempo wordt toegepast. Ritme en het werken aan danspassen en presentatie completeren deze les. Vanaf 8 jaar.

Lesvormen

Bodyline

BodyLine is speciaal ontwikkeld voor mensen die willen bewegen. Het bewust trainen van alle spiergroepen en het verbeteren van kracht en lenigheid zijn belangrijker dan de dansaspecten. Door het veelvuldig herhalen van oefeningen bouwen bodyliners een uitstekende conditie op. Vanaf 18 jaar.

Lesvormen

Selectiegroep

De balletstudio heeft een selectiegroep basis en een selectiegroep middelbaar onderwijs. Deze groepen richten zich op leerlingen met meer talent dan doorsnee, et de nodige fysieke vereisten en een positief verwachtingspatroon. Naast dansvaardigheid, techniek, presentatie en inzet is het bij deze leerlingen erg belangrijk in te aan op leskwaliteit en leskwantiteit en haar of zijn persoonlijke ontwikkeling.

De basisschool selectie bestaat uit: Combinatieles klassiek en jazzballet van 90 minuten. Moderne dans/ improvisatie van 60 minuten.Klassieke les selectie van 60 minuten. Doelstelling: het toewerken en begeleiden naar een auditie voor de vooropleiding dans.

De middelbare school selectie bestaat uit: Combinatieles klassiek en jazzballet van 90 minuten. Moderne les van 60 minuten.Klassieke les selectie van 60 minuten.Spitzenles en/of streetdance naar keuze. Doelstelling: het toewerken en begeleiden naar een auditie voor een MBO of HBO dansopleiding.

Lesvormen

Dancehall

Is een zeer actieve dansstijl. De bewegingen hebben Jamaicaanse en ook Afrikaanse invloeden. Daardoor is Dancehall een afwisseling van losse en soepele wegingen in combinatie met de strakke moves van onder meer streetdance en hiphop. Het is een zeer  intensieve les met veel coördinatie.

Lesvormen

Female

Is een hiphop les met vooral uitdagende en  super vrouwelijke bewegingen. Er wordt met name gewerkt aan zelfvertrouwen, techniek, conditie en een flinke dosis instraling. Combinaties worden afgewisseld met dansen op High Heels.

Leuk dat je een proefles wilt nemen!

Vul het formulier in en wij nemen contact op om een afspraak te maken